HTML

CUKORBETEGSEG & DIETA

A blogom a Cukorbetegségeől-DIABETESZÉelőfordulás.okok,kezelés,stb.és a cukorbetegeknek,megfelelő diéta.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

DIETA A CUKORBETEGEKNEK- 2.

2010.03.09. 08:50 TIBY21

                             b.Tejtermékek-édes tej,aludt tej,jaurt,kefir,sajt, a szénhidrát tartalmuk 4 % és a laktóz nevű szénhidfrátot  tartalmaz,ami egy disacharid és nagyon kőnnyen felszivódik és ezért kell naponta beszámolni.

                              c.Burgonya,a szénhidrát tartalma 20%

                              d.Tésztafélék-makaróni,nokedli a szenhidrát tartalma 20%

                              e.Bab,borsó szénhidrát tartalma főve 20%,ezeknek szárazon-nem főve,a szénhidrát tartalmuk eléri a 75% de a főzés által magukba szivnak ,nagy mennyiségű vizet és igy negyszer nehezebbek lessznek.

                              f.Rizs-ORYSA SATIVA,a szénhidrát tartalma főve 20%.

                              g.Kenyér.100 g kenyér tartalmaz 50 g szenhidrátot. Ez az a tétel ami a legnagyobb vesszéjt jelenti egy cukorbeteg számára.Irhatnák most itten arról hogy a barna,félbarna, fekete kenyér sokkal jobb mint a fehér kenyér stb. ez csak mese.Én is kipróbáltam a barna kenyeret,de mikor elolvastam az ősszetevőket amit tartalmaz-a sok aditv,a sok E...,szinezékek még sokkal ártalmasabbak a szervezet számára mint a fehér kenyér csak az ára nagyobb.

                              A napi előirt mennyiség ugy 200 g kenyér és ez tartalmaz 100 g szénhidrátot,durván a fele a 200 g szénhidrátnak ,ami élő van irva egy CUKORBETEGNEK.

                              Én egyszerűen ugy csinálom hogy leredukáltam a kenyér napi mennyisségét ugy hogy nem fogyasztok ,csak egyszer ,ketszer  1-1,5 szelet kenyeret ugy kb.80 g ami  40g szénhidrát. Ebédnél esszek burgonyát,rizset,makarónit hussal ée semmi kenyeret mellé,eleinte egy kicsit furcsa volt ,mert mundent kenyérrel ettem ,még a levest is,de mostmár hozzá szoktam.

                               Igy a megspórolt szénhidrát menyiséget inkább friss gyűmőlcs és zőldség formájába fogyastom el.

                                Tehát a legnagyobb veszéj a DIABETES- számára a buza -TRITICUM DURUM lisztből keszűlt termékek.A kenyeret lehet még pótoln puliszkával,ami kukorica lisztből kesszűl,aminek 75 % a szénhidrát tartalma mint a bzza liszté,csak a puliszka kesszitése során a kukorica-ZEA MAYIS- liszt nagy mennyisségű vizet sziv magába.

                               Lehet helyettesiteni 100 g kenyeret ami tartalmaz 50 g szénhidrátot 400 g puliszkával.Mig nem lettem diabet, cukorbeteg soha nem fogyasztottam,egy picit lenéztem,egyes népeknek például a moldovaiknak a nemzeti ételűk,én is nagyon megszerettem,hussal nagyon finom.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diabetdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr841823190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cukorbeteg · http://www.macosz.hu/ 2010.10.31. 22:34:21

Nagyon jó a tartalma a blognak :)
süti beállítások módosítása